tisdag 28 juli 2009

rörmokerier och atypisk lesbian catlady

det var aldrig meningen att bli en typisk lesbian crazy catlady.
men när jag trött som en gnu efter att precis ha stönat av vällycka när sängen ÄNTLIGEN vidrör mig efter en lång dag hör ett misstänksamt högt "KLIRR" ändras premisserna.
mina små bastardkatter med oskyldig uppsyn sitter för TREDJE gången inom en timma i handfatet och ser oskyldigt på mig. i handfatet ligger mina smycken utspridda, de som tidigare låg 1.5 meter upp, utom räckhåll hade jag fått för mig. well, i ärlighetens namn låg inte alla smyckena där. ett låg på golvet och ett låg....ja, var fan då? efter att tills det närmar sig midnatt sökt igenom, sopat och plockat igenom hela badrumsgolvet ger jag upp. trött, arg och bitter letar jag reda på min grövsta skruvmejsel, skruvar av badrumsskåpets luckor, skruvar upp rören utan att veta hur och tadaa, där i vattenlåset ligger det resterande smycket.

så från att ha tidigare vandrat runt med tummen ganska mycket i handen och rätt hjälplös och djurlöst oskyldigt lesbisk har jag nu avancerat (?) till att ha i stunden fyra katter, massor med katthår, och med hantverks- och rörmokskunskaper.
det verkar närma sig min skydda kliché-roll...
jag borde kanske måla naglarna, lägga ansiktsmaks och leta fram fluffmorgontofflor och en kjol i garderoben för att motverka? oddsen lutar då åt att jag kommer känna mig transsexuell...
det är inte lätt det där med rollerier.
eller sömnbrist.




måndag 27 juli 2009

jag tar tillbaka vad jag sagt om...

...att jag inte klarar av att vara ledig mer än någon vecka i taget.
det går alldeles utmärkt att vara ledig! jag kan vara ledig nästan hur länge som helst om jag får betalt för det ;P
jag vet att jag bara behöver härda ut två veckor till innan två veckor tjänstledigt kickar in, men första dagen efter semestern känns......helt meningslös.
helt ensam på en övergiven avdelning. alla övriga är 50+ och har ungefär tre års sparad semester.
and i aint got much to do.
jag vill toura sverie runt med "nya" Mrs Bond och Jenny i sätet bredvid, samt kanske min egen ylande cat-choir i baksätet. sova på bryggor, spela badminton, bada, dricka öl och somna lycklig men alldeles för varm bredvid ett blont trollhårsknyte.
istället står jag mellan valet och kvalet att börja städa mitt ytterst stökiga kontor eller snurra 100 varv runt på kontorsstolen. inväntar mitt eventuella besök strax innan dagen är slut. mycket mer tid än jobb och ingen att pladdra bort timmar med.

i am bored.